Happy (h)Art project

De epidemie laat zich nog steeds voelen. Het zoveelste stijgende besmettingscijfer, de zoveelste verstrengde maatregel, het blijft maar duren. Het begint stilaan te wegen op het gemoed. Tijd dat we deze Corona Blues eens van ons af kunnen schudden door creatieve impulsen extra te stimuleren. De vereniging van Open Armen zorgt voor de omkadering, de deelnemers voor hun persoonlijke invulling. Kladderen en spetteren, verven of tekenen, zentangles en dotting, alles kan!

Als men zich maar creatief kan uitleven én zich (weer) verbonden voelt met andere.

Naast een creatieve ontlading is verbondenheid het andere sleutelwoord waar het in dit project om draait. Momenteel hebben vele reeds ervaren wat het betekent om geïsoleerd te zijn. Voor degene die in armoede leven is dit vaak dagelijkse kost. Sociale uitsluiting is de deur die men steeds in het gezicht krijgt. Om deze deur weer even open te zetten gaven we de deelnemers de kans om via creatieve vormingen een individuele canvas te creëren dat onderdeel is van een groter geheel, een groot Master Canvas bestaande uit 15 individuele werken.

Deze werken worden van 18/01/21 tot 31/01/21 individueel tentoongesteld op verschillende locaties in het centrum van Halle. Elk deelnemer vertel via zijn/haar canvas een persoonlijk verhaal rond armoede, eenzaamheid maar ook verbondenheid in tijden van de lockdown.

Hugo T.

Het Master Canvas, waarvan kunstenares Laurie Van Elsacker de omkadering heeft gecreëerd, gaat dan weer over vriendschap en samenhorigheid.

Het volledige samengestelde werk is te zien vanaf 19/01 tot 31/01 in CC ’t Vondel. Aan de tentoonstelling is eveneens een speurtocht verbonden (18/01-21/01) waarbij je een unieke prijs kan winnen door a.d.h.v. hints op de canvassen een woord te zoeken en dit binnen te brengen op het kantoor van Open Armen (Vondel 25 Halle). het wedstrijd regelement kan je hieronder lezen en de wedstrijdfolder kan je downloaden op de facebook pagina Open Armen vzw (https://www.facebook.com/Open-Armen-vzw-378693905555034)

Val. S.

Spelregels:

 1. Zoek het verborgen woord, verspreid
  over 15 verschillende locaties in Halle
  Je mag zelf je route uitstippelen.
 2. Breng de wedstrijdfolder met het juiste antwoord
  binnen bij Open Armen vzw. (Vondel 25 1500 Halle)
  wedstrijdfolder te downloaden op: (https://www.facebook.com/Open-Armen-vzw-378693905555034)
 3. Plaats een foto van je favoriete kunstwerk
  / canvas op onze facebookpagina
  (open armen vzw)
 4. Wacht even…
  Op 31/01/20 loten we een winnaar
 5. Wie weet, WIN JIJ EEN MOOIE PRIJS!!

Prijsvraag:
Hoe ga je eenzaamheid tegen?
Schrijf hier je antwoord,
op basis van de verzamelde tips:

—- —- —- —- —- —- —- —- —- —- —- —- —-

De 15 locaties

Basiliek – Kardinaal Cardijnstraat 1
De Oude Post – Kardinaal Cardijnstraat z/n
Standbeeld Servais – Grote Markt
Sociaal Huis – Auguste Demaeghtlaan 38
Den AST – Meiboom 16
Het Mariahof – Vestingstraat
Muziekschool – Kardinaal Cardijnstraat 7
Vaantjesboer – Volpestraat 2/22
Sint Paterskerk – Volpestraat 25
Stadhuis Halle – Oudstrijdersplein 18
CC ‘t Vondel – J. Possozplein 40
Open Armen – Vondel 25
Park – Basiliekstraat 143
Bibliotheek – Basiliekstraat 124
Zuidbrug